6/27/2010

ANNECY 2010

Voltunk Annecy (anszi)-ban európa legnagyobb animációs filmfesztiválján, a szakkal, nagyon jó volt. Egy hetet töltöttünk ebben a kis városban, ahol minden nap moziztunk, faltuk a bagettet, a kroásszánt és a sajtokat, nameg boroztunk!



Meglepő módon azért akadt szörnyen rossz film, és az is csalódás volt, hogy pixeles, vagy a szélesvászon miatt levágott filmeket is láttunk, de ezeken kívül minden annyira jó volt, hogy ú! A fesztivál szpotjából az is kiderül, hogy mielőtt elkezdődött a vetítés, az emberek papírrepülőt hajigáltak a moziteremben, és amelyik élment a vászonig, óriási tapsvihar ünnepelte!



Imádtam ezt a szpotot.
Az akkreditációnk mellé kaptunk egy táskát rengeteg kitűzővel, benne csomó füzetecskét-könyvet, minden tudnivalót az egész hacacáréról. Az egyik tele van a vetített filmekkel, úgyhogy könnyen vissza tudtam keresni, mik tetszettek a legjobban. Sajna sokat nem találtam, de a jóból is megárt a sok, így is több a tréler, csipegessetek:

















Láttuk páran a Shrek 4 világpremierjét imax-ben franciául, elvileg az uccsó rész, de utána az alkotók száját elhagyta a 'maybe' szócska. A szokásos jónak tűnt, de majd itthon is megnézem magyarul.



Bejutottunk a legtutibb bulikra a konyhán keresztül, ahol volt például több szintes csoki fundü szökőkút (ÚRISTEN!),
Pali pedig elvitt minket meseszép helyekre, a hegyekbe.





Egy menő porsche-s pasi meg lefotózott mindannyiunkat, úgyhogy én mondom, pöpec kirándulás volt a javából!