6/29/2010

Megöltem a fényképezőm

Csapjunk bele, teljesen hazavágtam a fényképezőm. Lenyűgözött tavaly a látvány, mikor először búvárkodtam a tengerben, horvátországban. Arra gondoltam, készítek egy műanyag tokot, hogy tudjak a víz alatt is fotózni, mert végülis pipával csak pár centire vagyok a víz alatt, ha tutkóra lezárt zacsiba rakom a gépem, nem lesz baj.



Ügyeltem arra, hogy a lencse előtt egy sima, jól átlátszó műanyag lap legyen, hogy ne a gyűrt zacsit fotózza, ezért van egy fekete ragasztószalag kontúrja. A zacsi pedig az a lezárhatós fajta, és ragasztottam rá madzagot, le ne ejtsem a mélybe. Aztán tengerre tata! Sikerült fotóznom pár képet, majd kiírta, hogy
"a fényképezőgép csak kompatibilis akkumlátorral használható"
és sötétség.
Kiszedtem a zacsiból, és volt azért benne víz, kb egy evőkanálnyi. Mindenét kiszárítottam, de nem kapcsol be. Apám nem támogatta az ötletet, de rámbízta, utólag dühös is volt. :D
Sajnálom én is, de nem bántam meg, úgyse bírtam volna ki. Viszont így felértékelődtek ezek a képek, és súlyuk lett, valahogy bennük van az elmúlás (lehet, hogy túl sok művészetfilozófiai órára jártam).






Legalább 3 éves gép volt, a technika azóta sokat fejlődött, úgyhogy elég pazar cuccokat lehet kapni. Többek között 1500 forintért egyszerhasználatos, filmes, vízalatti gépet. De megtaláltam ennek a szériának a következő típusát, király reklámmal!