5/27/2010

Peugeot 206 WRC

Még nyolcadikban kitaláltam, hogy feltuningolok egy távirányítósautót, persze csak optikailag. Egy 206-os pözsót vettem, megterveztem, szétcsiszoltam, papírból ragasztottam rá új lökhárítót, szívószálból kipufogót, hurkapálcikából és gémkapocsból új hátsó szpojlert, lefestettem, bevittem és valaki leejtette, leszakadt róla pár dolog. Ezért újra kezdtem, de már műanyagból, mindez 2005-ben, akkor nem tudtam, hogy léteznek művészellátók, ahol csomó klassz cuccot lehet venni, szóval béna házibarkács lett, félbehagytam.



Na és nemrég az az ötletem támadt, hogy ha veszek egy ugyanekkora, ugyanilyen pözsó makettet, akkor azt pont rá tudom építeni, kiélhetem az alkotói vágyaim, és lehet egy szuper, részletgazdag, szép, egyedi távirányítósautóm! Habár már kinőttem a fast&furious tuningból, most a rally az irány, a makett is az!
Szeretnék világítást szerelni az autóba, egy ismerőst beajánlottak, katit, vettünk ledeket, kapcsolót, ő meg megtanított forrasztani, úgyhogy sínen van minden! A további trükk az egészben, ha már rally autó és távirányítós, kimegyek majd vele a sárba farolgatni párat, és frankón felkenődik majd a kosz mindenhova, pont mint a nagyoknál! Ez onnan jött, hogy sok makettező így kivitelezi az autóját, hogy direkt fest-fúj rá mindenféle port-koszt-sarat, baromi jól néznek ki, pár link: subaru impreza, peugeot 206.

Amúgy pont ilyen peugeot-ot vettem, az 1999-es verzió, szerintem nagyon szép, állítólag nehéz beszerezni, az uccsó volt az árkádban!



Szóval ez egy Tamiya márkájú japán makett.









Nagyon szép részletek vannak, már túl dúrvák is, pici felületek, amik festést és matricázást kívánnak, szal nagy kihívás lesz!
Mondjuk a felét nem kell felhasználni, mert a belseje és az alváz nem kell, hiszen már meg van, a távirányítható alap.




A piros a régi ronda. Kicsit kisebb a makett, látszik is, pár miliméterrel, így rövidítenem kell majd a tengelytávon, hosszabb az első ás hátsó kerekek közti távolság, mint ami a maketté, de már meg van a megoldás! A kocsi új kerekeket is fog kapni, mert a maketté kidolgozottabb, kisebb, ugye pont a kasznihoz való, ráadásul szélesebb is, pöpec gumikkal!



Egyedül attól félek, hogy a makett nem fogja bírni a tempót, letörhetnek róla a bizgentyűk, vagyéppen elrepedhet az egész egy ütközéskor. Habár az alváz előrenyúló peremét meghagynám, hogy frontális ütközéskor az vezesse le az erőt, de úgyse játszanék vele, csak egy menetet a szutyokban! Az egészet nyárra tervezem olyan projektként, amit rendesen, precízen végig lehet vinni, nem sürget az idő. A sulis bábozást nagyon élveztem, hogy valódi tárgyakat, kézzelfogható dolgokat hoztunk létre, nem csak virtuális képeket, filmeket, most elég a sok számítógépes munkából. Jó lesz ez, jó lesz!